Ma van a PRIDE napja. Ahogy a héten több más országban, ma Magyarországon, Budapesten is megmutatják magukat az LMBTQ társadalom tagjai. Már maga ez a meghatározás is milyen kirekesztő.

Török Kati blogja a Nyitottak vagyunk kezdeményezéshez még indulásakor csatlakozott. Hiszek benne, hogy kitartó munkával, kis figyelemmel változtathatunk világunkon – létrehozhatunk egy olyan társadalmat, ami elfogadóbb, mint most, megértőbb, mint most, nyugodtabb, mint most. A zene mindenen átível, nem szabja meg semmi és senki, nincs köze szexuális orientációhoz, párkapcsolati állapothoz, nemhez. Jó lenne, ha ezt sokan elfogadnák.

A probléma az, hogy a PRIDE-dal kapcsolatban, és általánosan az LMBTQ-ügyekkel kapcsolatban megbélyegző a közbeszéd. Elkülönítjük azokat, akik mások, mint mi vagyunk, pedig elfogadnunk kellene őket, és az emberi sokszínűséget látni ebben.

A mai nap az lenne a legfontosabb, hogy mindenki belegondoljon kicsit, milyen lehet másnak lenni, és, vajon elfogadható-e, ahogy ma másnak lehet lenni. Létezik másság?

Legyetek nyitottak. Ne csak a mai napon!