A leggyengébb jelenet is feldobható valamennyire jól megválasztott aláfestőzenével, de a sorozatok zenei választása a jelenetek összekötőjeként is fontos. A Dr. House óta szándékosan figyelek sorozat nézés közben, mert sok jó zenére lehet bukkanni, és igazi ínyencségekre is, ha az ember figyel. Összeválogattam pár számomra emlékezetes zenét, amit valamilyen filmből, vagy sorozatból ismertem meg.


  • Kezdjük egy olyan zenével, amit kifejezetten filmzeneként írtak, a Utopia című sorozathoz. A történet alapja egy összeesküvéselmélet: egy pusztító kór elleni védőoltásba kevert anyagról, ami sterilizálja az emberiség egy hányadát, ezzel megoldást nyújtva fajunk túlszaporodásának problémájára a bolygón. Zseniális a sorozat – bár csak erős idegzetűeknek ajánlom, mert vannak benne megrázó jelenetek -, a kivitelezés pedig egészen hátborzongató, az élénk, nyugtalan színvilágtól a zaklatott, lüktető zenéig Cristobal Tapia de Veer-től.

 


  • Ha egy sorozatot kellene választanom jó zenével, biztos, hogy a Dr. House-t választanám. Nagyon széles skálán mozog, milyen zenék hangzanak el egy-egy jelenet közben, és igazi ínyencségek is vannak a kínálatban – érdemes meghallgatni a teljes unofficial soundtrack gyűjteményt. Nekem Solomon Burke None of Us Are Free című dala lopta be magát a szívembe, már első hallásra, de Fluke-tól az Atom Bomb is rendszeresen a lejátszási listámba kerül.

 


  • A következő kedvenc a Grace Klinika főcímzenéje. Meglepően jó dalokat válogatnak ebbe a sorozatba is, ha másért nem, ezért érdemes bele-belenézni.

 


  • A Perfect Lie a Nip/Tuck zenéje volt, de annyira fülbemászó, hogy ezt sem felejti el az ember egy könnyen. Nagyon jól eltalált zene, abszolút passzol a sorozathoz, az előadó a The Engine Room.

 


  • Végül a zenei szempontból egyik örök jó emlék Weeds, és az ő hol agyament, hol változatos, rengeteg Little Boxes változata. A sorozat elején mindig ugyanaz a dal szól, de valahányszor új előadásban. Némelyik átdolgozás egészen merész – amikor néztem a sorozatot, sokszor alig vártam, hogy elteljen egy hét, és megtudjam, most vajon milyen zenével készültek. Jó szórakozást hozzá!

 


Remélem, találtatok a rögtönzött válogatásban kedvetekrevalót. Ha van kedvenc sorozat zenétek, osszátok meg hozzászólásban, vagy küldjétek el Facebook-on, és frissítem vele a bejegyzést.