A napok óta tartó hőségben jól esne egy kis felfrissülés, lassabban mozognak a fogaskerekek, így én is nyári pihenőt tartottam a bloggal. De azért nem telt tétlenül az utóbbi pár nap – neveztem a Goldenblog-ra, és idén először nem csak a bloggal, hanem a Facebook-oldallal is versenyben vagyok. A szavazás augusztus 1-jén kezdődik – a blogot az Életmód, míg a Facebook-ot a PopArt kategóriában támogathatjátok majd. Részletek hamarosan, addig is egy kis nyári frissítő – hűs kikapcs videókkal.


Az első klip a Walk Off The Earth nyári slágere – óceán part, koktél, szalmakalap, fürdőző kutya, mi kell még?


A meleg ellen a víz a legjobb ellenszer – ebben a Kosheen videóban annyira frissítőnek tűnik a vízbe merített szoba, hogy legszívesebben itthonra is bevezetném ezt a módszert.


A víz alatt minden egészen másképp mozog, igazán látványos videókat lehet készíteni így. A Portishead Only You című dalához például Chris Cunningham készített látványos víz alatti világban játszódó klipet. Akik pedig rendszeresen járnak Zagar koncertekre, azoknak Daniel Askill We Have Decided Not to Die sorozatának vízalatti epizódja is ismerős lehet. (a képre kattintva elindul a videó)


Még CocoRosie bizarr túlvilági (?) kalandja is kellemes nyári mókának tűnik ilyen időben.


A végére azonban egy egészen különleges felvételt hagytam – időről-időre megnézem, annyira lenyűgöző látvány Guillaume Nery merülése a Bahama szigeteki Dean’s Blue Hole-ban. A világ legmélyebb – mintegy 202 méter mélységű – vízalatti barlangjába egyetlen levegővétellel merül alá a videóban. A felvételhez külön elismerést érdemel Julie Gartier, aki Nery-t kamerával a kezében követte. Az biztos, hogy felfrissítő élmény lehetett ismét a felszínre érni.

Remélem kicsit felfrissültetek a videóktól – ha van kedvencetek, osszátok meg velem.